Tapahtumat

Runsaslukuista yleisöä Pentele-yhtyeen kesäiltakonsertissa Museoraitilla 7.6.16.
Lastenpäivä 19.6.16 Museoraitilla keräsi ennätysyleisön.
Lastenpäivän nikkarit naputtivat ahkeraan 19.6.16.
Seppä Toni takomassa pajalla lastenpäivänä 19.6.16.
F. E. Sillanpää ja Sotavallan neidit Lempäälä-Seuran kotiseutukierroksella 10.9.2016

Kuvasatoa vuoden 2016 tapahtumista

Tämän hepan tekijät pääsivät myös Aamulehteen. Taustalla possu ja kilpikonna.
Kissalla on lokoisat päivät. Sunnuntai-iltana satanut lumi on kasvattanut kissan turkkia.

Muistoja menneiden vuosien lumenveistotapahtumista

Laskiaissunnuntai 19.2.2012 sopi hyvin lumenveistoon. Viitisenkymmentä innokasta osallistujaa loi Kuokkalan museoraitille lumisen eläintarhan lumenveiston Suomen mestari Tarja Matikaisen ohjauksessa. Työkaluina käytettiin mm. sahoja, veitsiä, muurauslastoja ja erilaisia puutarhahommista paremmin tuttuja välineitä. Raitilta löytyy nyt - kunnes lumet sulavat - mm. hevonen, kissa, lohikäärme sekä kahvikuppi ja auto!

Puffetista oli mahdollisuus ostaa mehua, pullaa ja makkaraa lämmikkeeksi. Tapahtumaa olivat järjestämässä Lempäälän kulttuuritapahtumat ry, Lempäälä-Seura ja kunnan kulttuuripalvelut.

* * * * *

Vuoden 2012 tapahtuma oli niin onnistunut, että museoraitti sai uudet lumihahmot sunnuntaina 10.2.2013. Lempäälän kulttuuritapahtumat ry, Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Lempäälä-Seura ry järjestivät koko perheen Lumenveistotapahtuman klo 12-15. Tapahtumaan oli vapaa pääsy. Ohjaajana oli mestaritason lumenveistäjä Tarja Matikainen (vuoden 2013 SM-kilpailuissa tuli 3. sija soolosarjassa). Lunta työstettiin mm. sahoilla, lapioilla, kauhoilla, lusikoilla ja viiloilla. Puffetista sai makkaraa ja kuumaa mehua. Työn tuoksinassa oli hyvän matkaa yli sata osallistujaa.

Vuonna 2014 ja 2015 tapahtuma jouduttiin peruuttamaan lumen puutteen vuoksi.