Kiskojen kolketta -valokuvanäyttely

29.6.2020

8.7.–28.8. on Museoraitilla katseltavissa Vuoden rautatiekunta Lempäälän rata- ja asemahistoriaa.

KISKOJEN KOLKETTA - valokuvia ja tarinoita Lempäälästä

Lempäälän kunta, Lempäälä-seura ry, Vapriikin kuva-arkisto ja Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseo ovat yhteistyössä toteuttaneet valokuvanäyttelyn Lempäälän vanhoista pysäkeistä ja seisakkeista juhlistaen Lempäälän valintaa vuoden 2020 rautatiekunnaksi. Näyttely on esillä Kuokkalan museoraitin piha-alueella heinä-elokuussa 2020 8.7.-30.8. Alueelle on vapaa pääsy.

Lempäälän maisemaa on halkonut rautatie jo vuodesta 1876 lähtien. Pysäkkejä ja seisakkeita on aikanaan ollut kymmenen: Mattila, Hulaus, Lempäälä, Hollo, Hakkari, Moisio, Vanattara, Kulju, Höytämö ja Sääksjärvi. Hyppää kyytiin ja lähde aikamatkalle radan varteen. Matkan varrella voit kuulla tarinan jos toisenkin.

Kiskojen kolketta -valokuvanäyttely on osa viidessä kunnassa toteutettua valokuvanäyttelyjen sarjaa. Tavoitteena on esitellä kuntien omaleimaista kulttuuriperintöä. Käy tutustumassa myös Kangasalan kotiseutumuseon, Paltanmäen kotiseutumuseon (Orivesi), Reipin museon (Pirkkala) ja Haverin kaivosmuseon (Ylöjärvi) valokuvanäyttelyihin. Näyttelyissä selviää, mikä heidän kunnissaan on omaleimaista.